Απόβρασμα – φαρμακευτικός χυλός – Φτιάχνω μόνος μου

Απόβρασμα – φαρμακευτικός χυλός

Απόβρασμα της Αψιθιάς

Αποβράσματα στην παρούσα Φαρμακοποιία δεν εννοούμε άλλο, παρά ένα χυλό οποιασδήποτε ύλης βρασμένο κατά πολύ, ο οποίος αναλυόμενος μαζί με αυτά σε διάφορα υγρά δίνεται στους πάσχοντες αναλόγως, για την χρήση τους.

 

 

Απόβρασμα της Αψιθιάς
Με τον ίδιο τρόπο κρατιούνται τα αποβράσματα των ραδικιών, της ιτιάς, της φλοιάς της δάφνης, των κλόνων της γεντιανής, των πικραλίδων και των ριζών αυτών, του γλυκού στρύχνου και των κλόνων αυτού και όλων των λοιπών χόρτων. 

Μέθοδος της κατασκευής
– Βάλε σε ένα δοχείο ξερή αψιθιά δράμια 100 και νερό ψυχρό δράμια 600.
– Ζέστανέ τα όλα μέχρι να βράσει για 2 ώρες.
– Έπειτα στράγγισε αυτό σε ένα στραγγιστήρι και πάλι ξαναστράγγισε
– και το λείψανο βρεγμένο με νέο νερό στράγγισε σε ένα άλλο δοχείο.
– Μετά από αυτά ένωσε τα νερά και βράσε αυτά μέχρι να πήξουν.

Χαρακτηριστικά
Οσμή έχει της αψιθιάς, γεύση πικρή και νόστιμη.

Τρόπος μεταχείρισης
Μόνο ή ενωμένο με το νερό των χαμομηλιών ή αναλυμένο σε άλλα ρευστά.

Δόση
Από ένα δράμι έως δύο.

Τα υλικά που μεταχειρίζονται για κατασκευή των αποβρασμάτων είναι διάφορα: ζώα, φυτά και ορυκτά, από τα οποία ένας φαρμακοποιός πρέπει να έχει αρκετή ποσότητα.

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα ή φυσικά σκευάσματα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας με δική σας πρωτοβουλία.
Οι φυσικές θεραπείες και δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε απαραιτήτως τον ιατρό σας για οποιοδήποτε θέμα υγείας και πριν την χρήση οποιουδήποτε βοτάνου ή θεραπείας.
Μην χρησιμοποιείτε ποτέ βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μόνα τους ή σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα, ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την συνταγή ειδικού ιατρού.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό. Η ιστοσελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη για την χρήση των πληροφοριών.Διαβάστε τους όρους χρήσης.

Πηγή: Φαρμακοποιϊα γενική-Πύρρος Διονύσιος

Διαβάστε ακόμη:Αψιθιά-Artemisia Absinthium