Καταγγελία φοιτητών Πανεπιστημιου Κρήτης: Δεν έχουμε σκοπό να πεινάσουμε για να αποπληρώσουμε το χρέος σας! | Αγώνας της ΚρήτηςΑγώνας της Κρήτης

στις

 

Απίστευτη καταγγελία των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Φοιτητές έχασαν το δικαίωμα σε κάρτα σίτισης για λόγους οικονομίας και εξαιτίας των δεσμεύσεών μας προς την αποπληρωμή του χρέους. Με έγγραφο που έδωσαν στη δημοσιότητα και δημοσιεύτηκε στο alfavita.gr αποδεικνύεται ότι εξαιτίας των δεσμεύσεων για την αποπληρωμή του χρέους δεν περισσεύουν λεφτά για να καλυφθούν στοιχειώδης φοιτητικές ανάγκες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ένας μήνας μετά την εναλλαγή της κυβέρνησης  βασικά προβλήματα που απασχολούσαν την πλειοψηφία της κοινωνίας, παραμένουν άλυτα! Αυτή η εικόνα αντικατοπτρίζεται και στο πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Συγκεκριμένα ,τον τελευταίο μηνά που ξεκίνησε η καθιερωμένη διαδικασία της ενεργοποίησης των καρτών σίτισης για το εαρινό εξάμηνο, σημαντικός αριθμός φοιτητών έχασαν το δικαίωμά  τους  στην καθημερινή τους πρόσβαση στη λέσχη δωρεάν.

Αποκλείστηκαν μάλιστα φοιτητές με πολύ χαμηλό εισόδημα , χωρίς να τους έχει γνωστοποιηθεί ο λόγος που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με τα αριθμητικά δεδομένα τα τελευταία δυο εξάμηνα ολοένα και περισσότεροι φοιτητές ενεργοποιούν της κάρτες σίτισης τους, κάτι το οποίο σε συνδυασμό με την αύξηση των εισακτέων στα περισσότερα τμήματα του πανεπιστημίου είναι αντίστοιχο με τον προϋπολογισμό για την μέριμνα.

Αυτά τα προβλήματα γνωστοποιήθηκαν στο υπουργείο οικονομικών και η απάντηση αρκέστηκε στο εξής:

Όπως φαίνεται και στα υπογραμμισμένα σημεία, η δέσμευση μας από το χρέος και την Ευρωπαϊκή Ένωση  δεν μας αφήνει περιθώριο για να καλυφτούν στοιχειώδης φοιτητικές ανάγκες. Η υπακοή σε αυτές της κατευθύνσεις είναι μια συνειδητή επιλογή αυτή την στιγμή, που μέσα στα στενά όρια που αυτή θέτει, δεν μας επιτρέπει να καλύπτουμε ακόμα και τις βασικές μας ανάγκες.

Με λίγα λόγια στο όνομα της επιτυχίας ενός ισοσκελισμένου προϋπολογισμού η κυβέρνηση επιλέγει να μείνουν χωρίς δωρεάν σίτιση πολλοί φοιτητές του πανεπιστημίου.

Για να μπορέσει δηλαδή να αποπληρώνει ένα χρέος, που κανένας από εμάς δεν το δημιούργησε. διαλέγει να θυσιάσει τις βασικές ανάγκες για την επιβίωση μας.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΑΥΤΕΣ , Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΥΡΙΡΧΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΝΕΝΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ.

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ,ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΟΜΑΣΤΕ.

Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 9/3 στην Πρυτανεία στις 11.30 και γενικές συνελεύσεις τμημάτων όλη την εβδομάδα.

Συνέλευση Κοινωνιολογίας : Τρίτη 10/3 στις 14.30

Συνέλευση Φιλοσοφικής :Τετάρτη 11/3 στις 14.30

Συνέλευση Ψυχολογίας :Πέμπτη 12/3 στις 14.30

Συνέλευση Πολιτικού: Παρασκευή 13/3 στις 14.30

ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΡΑ!

1505240_6264ss0607456789_106s74205_n

alfavita.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s