Συγκροτείται η Επιτροπή για το Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους | Το Κουτί της Πανδώρας

Συγκροτείται η Επιτροπή για το Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους

Τη σύσταση της Επιτροπής για το Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους θα ανακοινώσει η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου που θα δώσει το μεσημέρι της Τρίτης μαζί με την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα και τον ειδικό επιστήμονα για θέματα επονείδιστου και παράνομου χρέους Ερίκ Τουσέν. 

Όπως έχει δηλώσει η πρόεδρος της Βουλής,στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η Επιτροπή για τον Λογιστικό Έλεγχο του χρέους να αποτελέσει πολύ ισχυρό διαπραγματευτικό εργαλείο της κοινωνίας, του λαού και συνολικά, των ευρωπαϊκών λαών και κοινωνιών. Στην Επιτροπή αναμένεται να εξετασθεί μεταξύ άλλων κατά πόσο δαπάνες που έγιναν για εξυπηρέτηση συμβάσεων διαφθοράς αποτελούν γενεσιουργό λόγο δημιουργίας παράνομου χρέους.

Η συγκρότηση της Επιτροπής «πατά» πάνω στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, σύμφωνα με το οποίο δεν είναι δυνατόν με εργαλείο το χρέος να υπάρχει περιστολή δικαιωμάτων. Προχωρά εξάλλου και με δεδομένες τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη για την εγγύηση των κοινωνικών δικαιωμάτων που δεν μπορεί να καταστρατηγούνται για την εξυπηρέτηση του χρέους

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s