Το ΧΩΝΙ – ΒΟΜΒΑ απ΄το Βέλγιο: «Υπό αμφισβήτηση το χρέος της Ελλάδας προς την Ευρώπη»

στις

Υπό αμφισβήτηση θέτει την υποχρέωση της Ελλάδας να αποπληρώσει τα χρέη της ο Ρενό Βιβιέν, γενικός γραμματέας της βελγικής επιτροπής για τη διαγραφή χρέους στον Τρίτο Κόσμο (CADTM).

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, στο άρθρο του στην ιστοσελίδα του βελγικού κρατικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού RTBF Info, ο Βιβιέν προτείνει στην Ελλάδα να αναστείλει τις πληρωμές, μέχρι η ελληνική επιτροπή λογιστικού ελέγχου του δημόσιου χρέους να βγάλει συμπεράσματα.

«Δεδομένης της οικονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση νομιμοποιείται να αντιπαραθέσει το νομικό επιχείρημα της «κατάστασης ανάγκης», για να αναστείλει τις πληρωμές της», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βιβιέν.

Η δυνατότητα αναστολής των πληρωμών μονομερώς στηρίζεται στην υποχρέωση όλων των κρατών να βάζουν σε πρώτη μοίρα το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έναντι των άλλων υποχρεώσεων, όπως εκείνες έναντι των πιστωτών τους. Αυτή η υποχρέωση υπενθυμίζεται από τον πρώην εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ, Σεφάς Αλουμίνια και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων, σημειώνει ο Βιβιέν.

«Σε απόφασή της, η τελευταία, μετά από προσφυγή της Ομοσπονδίας Ελλήνων Συνταξιούχων, καταδίκασε το ελληνικό κράτος για παραβίαση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη», προσθέτει.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s