Το ΧΩΝΙ – Θ. Βενιάμης: «Οι Γερμανοί δεν θέλουν να είναι πρώτη στον κόσμο η ελληνική ναυτιλία!»

στις

Στις προσπάθειες ανάπτυξης της γερμανικής ναυτιλίας έναντι της ελληνικής απέδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, μέσω του Αlpha 989, τις εκτιμήσεις Σόιμπλε ότι η κυβέρνηση δεν θα αυξήσει τη φορολόγηση των πλοιοκτητών.

«Δεν μπορώ να ερμηνεύσω τον παροξυσμό του κ. Σόιμπλε.

Ο κ. Σόιμπλε ίσως έβγαλε μια πικρία χτες για το ότι προσπάθησε η γερμανική κυβέρνηση μετά το 2005 να δημιουργήσει τη γερμανική ναυτιλία και απέτυχε. Οι Γερμανοί ποτέ δεν ήθελαν η ελληνική ναυτιλία να είναι η πρώτη δύναμη στον κόσμο, ίσως είναι και το μοναδικό στοιχείο που δεν μπορούν να το καταστρέψουν. Θέλει να δημιουργήσει ρήγμα κυβέρνησης-εφοπλισμού, με σκοπό να φύγει ο εφοπλισμός από την Ελλάδα και να πάει είτε στην Γερμανία είτε αλλού. Προσωπικά σε συμβούλους της κυβέρνησης του Σόιμπλε έχουμε δώσει χαρτί της ένωσής μας για το τί ισχύει στη Γερμανία, αν δείτε θα καταλάβετε ότι είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό από το ελληνικό θεσμικό πλαίσιο», ανέφερε ο Θεόδωρος Βενιάμης.

Ωστόσο, υποστήριξε ότι «εάν υποχωρήσει ο ελληνικός εφοπλισμός, δεν θα αντικατασταθεί από Ευρωπαίους αλλά από Ασιάτες, κάτι που θα είναι αρνητικό για την ΕΕ».

Σημείωσε ότι «η ελληνική ναυτιλία ποτέ δεν ήταν μέρος του προβλήματος της Ελλάδος γιατί ποτέ δεν ζήταγε καμία συναλλαγή με το ελληνικό κράτος» και εξέφρασε την άποψη πως «είναι ουτοπία αυτό που έχει δημιουργηθεί ότι οι Έλληνες εφοπλιστές ζουν σε ένα προνομιακό θεσμικό πλαίσιο. Η εισφορά ήταν ίσως το μοναδικό πράγμα που έγινε οικειοθελώς στην Ελλάδα και είχε αποτέλεσμα».

«Είμαστε παρόντες να συζητήσουμε με την ελληνική κυβέρνηση με την προϋπόθεση να μην χάσουμε την ανταγωνιστικότητά μας. Είδαμε τον κ. Δρίτσα πρόσφατα, η συνάντηση ήταν εξαιρετική, υπάρχει αμοιβαία κατανόηση, θεωρούμε ότι πρέπει να δώσουμε χώρο και χρόνο στη νέα ηγεσία να κατανοήσει ορισμένα θέματα για τη ναυτιλία» συμπλήρωσε ο κ. Βενιάμης και έθεσε ως σκοπό την αύξηση κατά 200 χιλ. των ελληνικών πληρωμάτων.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s