Κίνηση ματ του Τσίπρα με την Κίνα – arouraios

tttttttttttttttΣε αποστολή στο Πεκίνο Δραγασάκης, Κοτζιάς και Παππάς

Γνωρίζοντας ότι η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ δεν θα διεξαχθεί κάτω από τις καλύτερες προϋποθέσεις, δεδομένης της κλιμακούμενης αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών, το κυβερνητικό επιτελείο ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μία κίνηση «ματ».

Συγκεκριμένα, την ώρα που ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Βερολίνο, προκειμένου να συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Επικρατείας Νίκο Παππά και Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά θα ταξιδεύουν για το Πεκίνο.

Επισήμως, οι τρεις υπουργοί θα βρεθούν στην Κίνα για να προετοιμάσουν το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού. Ωστόσο, αυτό δεν μειώνει καθόλου τη συμβολική αξία της επίσκεψης που θα πραγματοποιείται ταυτόχρονα με το δύσκολο ραντεβού στο Βερολίνο.

Άλλωστε η σύνθεση της κυβερνητικής αποστολής αποδεικνύει ότι πρόκειται για μια επίσκεψη με οικονομικό, επιχειρηματικό και πολιτικό υπόβαθρο.

Ίσως μάλιστα η επίσκεψη στο Πεκίνο να αποτελέσει και τον κρυφό άσο στην διαπραγματευτική ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα, αναγκάζοντας την Γερμανίδα Καγκελάριο να σκεφτεί σοβαρά τις αποφάσεις της για την Ελλάδα.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s