Πολιτικός της προηγούμενης κυβέρνησης που συμβουλεύει σήμερα κόμμα δικαιούχος λογαριασμού στη λίστα Λαγκάρντ (τί είχε πει ο Φαλτσιανί στον Βαξεβάνη) | Το Κουτί της Πανδώρας

στις

Δικαστήριο

Πολιτικό πρόσωπο το οποίο μέχρι σήμερα εμφανιζόταν ως πληρεξούσιο ενός μεγάλου ποσού (περισσότερα από 5.000.000 ευρώ) στη λίστα Λαγκάρντ αποδείχθηκε ότι είναι δικαιούχος του λογαριασμού, σύμφωνα με τον «ΒΗΜΑτοδότη». Το συγκεκριμένο άτομο έχει αποσυρθεί από την πολιτική, αλλά διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην προηγούμενη κυβέρνηση και πλέον συμβουλεύει ατύπως πολιτικό κόμμα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αποδείχθηκε μετά από έρευνα ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός δεν ήταν απλώς ο διαχειριστής του λογαριασμού, αλλά ο δικαιούχος του. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα εμφανιζόταν ως πληρεξούσιος. Η ίδια πηγή υποστηρίζει πως ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου τον έχει ήδη καλέσει για να δώσει εξηγήσεις και να δικαιολογήσει το ποσό.

Η υπόθεση φέρεται πως αποκαλύφθηκε από ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο, δύο δημοσιογράφοι του οποίου επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα το ΣΔΟΕ. Οι ίδιοι είχαν συνάντηση με τους οικονομικούς εισαγγελείς και τους πληροφόρησαν πως συνομίλησαν με τον Ερβέ Φαλτσιανί, ο οποίος έδωσε τα στοιχεία για το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s