Καμμένος: Η Ελλάδα θα διεκδικήσει δισ. από τις εταιρείες που έδωσαν μίζες για τα εξοπλιστικά (βίντεο) | Το Κουτί της Πανδώρας

στις

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ελέγξει από την αρχή όλες τις «ύποπτες» υποθέσεις εξοπλιστικών, να παραδόσει στη Βουλή τις υποθέσεις εμπλοκής πολιτικών προσώπων και να αξιώσει αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων από τις εταιρείες που αποδεδειγμένα χρημάτισαν Έλληνες κρατικούς λειτουργούς, εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega. 

«Για την υπόθεση των ελικοπτέρων από την εισαγγελία διαφθοράς έχει διαβιβαστεί φάκελος στη Βουλή που αφορά πολλά πολιτικά πρόσωπα», δήλωσε o υπουργός Εθνικής Άμυνας και συμπλήρωσε: «Βρήκα συμβάσεις όπου οι ρήτρες κατά των προμηθευτών ουδέποτε ενεργοποιήθηκαν. Οπου το υπουργείο Άμυνας έλεγε ότι δεν θα πρέπει να πληρωθεί αυτή η σύμβαση και το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, πλήρωνε. Εκεί γινόταν διπλό το παιχνίδι».

Σχετικά με τη δικαστική διερεύνηση των υποθέσεων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε: «Mέχρι τώρα αυτό που γινόταν ήταν ότι πράγματι υπήρχαν φάκελοι που πήγαιναν στη δικαιοσύνη. Οταν υπήρχε πολιτικό πρόσωπο σταμάταγε η έρευνα. Εμείς τώρα διαχωρίζουμε την υπόθεση για τα πρόσωπα που δεν είναι πολιτικά συνεχίζεται η ποινική διερεύνηση, αλλά έχουμε και αστική διερεύνηση».

Και πρόσθεσε: «Εμείς θα καθίσουμε στο τραπέζι τις εταιρείες και αυτοί που έχουν δωροδοκήσει αποδεδειγμένα θα πληρώσουν στο ελληνικό δημόσιο. Μία εταιρεία ευρωπαϊκή η οποία έχει αποδεδειγμένα δωροδοκήσει βάσει της ευρωπαϊκής οδηγίας δεν έχει το δικαίωμα να ξαναπάρει μέρος σε διαγωνισμό».

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s