Παπαντωνίου και Στουρνάρας, “κολλητοί” στην… τύχη και τις βίλες | Το Κουτί της Πανδώρας

στις

Δυο πρόσωπα-κλειδιά του “συστήματος Σημίτη”, ο πρώην υπουργός Οικονομικών κι Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου κι ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας αγόρασαν οικόπεδα-φιλέτα στη Σύρο στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, σε τιμές που δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα. Το HOT DOC παραθέτει όλα τα γεγονότα και θέτει τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσουν οι ελεγκτικές αρχές.

Γιάννος Παπαντωνίου και Γιάννης Στουρνάρας φέρονται να αξιοποιούν τις γνωριμίες τους με παράγοντες του Χρηματιστηρίου Αθηνών για να αγοράσουν από τον ίδιο άνθρωπο οικόπεδα-φιλέτα σε περιοχή που είχε πρόσφατα αποχαρακτηρισθεί από δασική, σε τιμή υποπολλαπλάσια από την τρέχουσα εμπορική. Πλήρωσαν περισσότερα κι έκλεψαν την εφορία ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Μάλιστα στην τοποθεσία που ονομάζεται Τρία Λαγγόνια η οικογένεια Παπαντωνίου αγόρασε οικόπεδο και για τα παιδιά της συζύγου του πρώην υπουργού Σταυρούλας Κουράκου ενώ παραπλήσιο οικόπεδο αγόρασε κι ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα κι άνθρωπος-κλειδί της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Μορίς Ριπέρ.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες του θέματος στο τεύχος 73 του  HOT DOC που κυκλοφορεί και δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από τις βίλες πάνω στο κύμα των Στουρνάρα και Παπαντωνίου.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s