Ελβετικές Αρχές: Η προηγούμενη κυβέρνηση της Ελλάδας είχε στείλει μόνο 15 αιτήματα σχετικά με έλεγχους χρημάτων στις Ελβετικές τράπεζες | Το Κουτί της Πανδώρας

Την απορία τους εξέφρασαν οι ελβετικές αρχές για την απουσία ενδιαφέροντος από τις ελληνικές αρχές κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα για εκκρεμείς υποθέσεις ελλήνων πολιτών κι επιχειρήσεων στην Ελβετία. Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση μόνο δεκαπέντε αιτήματα συλλογής και διαβίβασης στοιχείων φορολογικού ενδιαφέροντος  πραγματοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Αυτά ειπώθηκαν σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά την συνάντηση που είχαν την Πέμπτη ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς και ο Υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς κ. Νικολούδης Παναγιώτης με αντιπροσωπεία του Υπουργείου Οικονομικών της Ελβετίας με επικεφαλής τον Υφυπουργό για διεθνή Οικονομικά θέματα  Dr. Jacques de Watteville..
Οι εκπρόσωποι των δύο χωρών εξέφρασαν την κοινή τους θέληση να μην χαθεί χρόνος και να αξιοποιήσουν τις φορολογικές τους αρχές προκειμένου να εντοπιστούν  περιπτώσεις φοροδιαφυγής και παράνομων οικονομικών συναλλαγών. Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των μηχανισμών διαβίβασης κι ανταλλαγής στοιχείων μεταξύ των αρμοδίων φορολογικών αρχών των δύο χωρών. Τέλος στη συνάντηση αποφασίστηκε η υλοποίηση μιας συμφωνίας – οδικού χάρτη ως προς τα ζητήματα αυτά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και αναμένεται να οριστεί νέα συνάντηση αμέσως μετά το Πάσχα.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s