«Η συνέχιση των διαπραγματεύσεων δείχνει πρόοδο» | Το Κουτί της Πανδώρας

Κοινοτικοί παράγοντας σημειώνουν ότι η συνέχιση των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group δείχνει πρόοδο, προσθέτοντας όμως ότι «απομένει πολλή δουλειά ακόμη». Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας βρίσκονται ήδη στις Βρυξέλλες, για να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές, στόχος είναι η ωρίμανση των διαβουλεύσεων στο επίπεδο των εμπειρογνωμόνων, για να ανοίξει ο δρόμος για τη συνέχισή τους σε πρώτη φάση στο πλαίσιο της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup και σε δεύτερη φάση στο επίπεδο των υπουργών. Αν υπάρξει μια καταρχήν συμφωνία θα συνεδριάσει, πιθανότατα τη Δευτέρα, το Euroworking Group και αν και εκεί δεν υπάρξει εμπλοκή ίσως την ερχόμενη Τετάρτη συνεδριάσει το Eurogroup για τις τελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με πηγές, οι δράσεις που προτείνονται μέσω της λίστας μεταρρυθμίσεων προβλέπουν για το 2015 έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ, έσοδα που δεν προέρχονται σε καμιά περίπτωση από περικοπή μισθών, συντάξεων ή εφάπαξ επίσης η  λίστα δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις/δράσεις θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση της οικονομίας. Το πρόγραμμα είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο, προβλέποντας για το 2015 πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, ενώ θα επιτρέψει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος εκτιμάται ότι θα φτάσει το 1,4%. Τέλος οι μεταρρυθμίσεις/δράσεις για πρώτη φορά δεν θα οδηγήσουν στα ταμεία τους «συνήθεις υπόπτους», αλλά θα πληρώσουν επιτέλους οι έχοντες και κατέχοντες.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s