Η «εκπρόσωπος τάφου» Παναγιωταρέα κατάθεσε αγωγή σε βάρος αρχαιολόγου για συκοφαντική δυσφήμηση δια του…facebook! | Το Κουτί της Πανδώρας

στις

Η Άννα Παναγιωταρέα, η οποία αποκαλείται πλέον από πολλούς «εκπρόσωπος τάφου της Αμφίπολης», κατάθεσε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος της Δέσποινας Κουτσούμπα, αρχαιολόγου στο επάγγελμα, στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και περιφερειακής συμβούλου Αττικής με την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική».

 Η δημοσιογράφος ζητά από την κα Κουτσούμπα το ποσό των 15.000 ευρώ ως αποζημίωση για αναρτήσεις της στην προσωπική της σελίδα στο facebook, που κατά την ενάγουσα αποτελούν «μία συστηματική προσπάθεια αποδόμησης και απαξίωσης του προσώπου μου και της δουλειάς μου».

«Με τις εν λόγω αναρτήσεις δημιουργείται στην κοινή γνώμη απολύτως εσφαλμένη εντύπωση για το πρόσωπό μου και επιτυγχάνεται η στοχοποίησή μου και δη σε μια περίοδο, όπου η εμφάνιση ακροδεξιών απόψεων είναι ιδιαίτερα έντονη», αναφέρει χαρακτηριστικώς στην αγωγή της η κα Παναγιωταρέα.

Η αγωγή αφορά δύο αναρτήσεις με τις οποίες η κα Κουτσούμπα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι Α. Παναγιωταρέα είχε αναλάβει την ανάληψη γυρίσματος μικρού μήκους βίντεο προβολής των έργων ΕΣΠΑ, ρωτώντας να μάθει πότε ανέλαβε το έργο και πόσο πληρώνεται.

«Η δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα προβαίνει σε αγωγή εναντίον μου (που δεν είμαι δημοσιογράφος) κατηγορώντας με για «συκοφαντική δυσφήμηση διά του τύπου» για δημόσιο σχολιασμό μου που ποτέ δεν δημοσιεύτηκε στον τύπο…», σχολιάζει με νόημα η αρχαιολόγος μέσα από την προσωπική της σελίδα στο facebook.

«Μάλιστα η αγωγή εναντίον μου αναφέρει στην πρώτη σελίδα την ιδιότητά μου ως «επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ» (δεν έχουμε επικεφαλής, αλλά θα το παρακάμψω), κάτι που μου επιτρέπει να το θεωρήσω και ως πολιτική δίωξη. Ξεχνά βέβαια να αναφέρει ακόμη ότι έχω και συνδικαλιστική ιδιότητα, όπως ότι το διάστημα στο οποίο αναφέρεται κι εκείνη έχει μια δημόσια ιδιότητα: της διορισμένης επικοινωνιακής συμβούλου του Υπουργείου Πολιτισμού επί κυβέρνησης Σαμαρά! Τέλος, αντιγράφω κατά λέξη από την αγωγή αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση να αναφέρεται από καθηγήτρια δημοσιογραφίας: Το ότι η εναγόμενη, ως ισχυρίζεται η ίδια, ανήκει στο χώρο της Αριστεράς, κι από θέση αρχής και υπεράσπισης της ελευθερίας του τύπου, είναι αντίθετη στις δικαστικές διώξεις δημοσιογράφων και εφημερίδων, καθώς και των νόμων που τις επιτρέπουν, αποδεικνύει την έλλειψη σεβασμού της προς τη Δικαιοσύνη. Διότι η Ελευθερία του Τύπου δεν αποτελεί αυτοσκοπό (…)». Προφανώς όλα αυτά δεν πρόκειται να φοβίσουν ούτε εμένα ούτε κανένα άλλο μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ούτε τους συναδέλφους μου αρχαιολόγους, ούτε στους αγώνες μας ούτε στην ελεύθερη διατύπωση της άποψής μας! Θα το καταλάβει και η κα Παναγιωταρέα αν έρθει στο δικαστήριο στις 7 Μάη να μας συναντήσει», υπογραμμίζει η κα Κουτσούμπα.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s