Βαρουφάκης: Η σύγκλιση είναι πλέον ξεκάθαρη | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Βαρουφάκης: Η σύγκλιση είναι πλέον ξεκάθαρη - Media

 Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας εμφανίστηκε σε δηλώσεις κατά την αποχώρησή του, από το 20ο Banking Forum το όποιο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο Γιαννης Βαρουφάκης τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι « η σύγκληση είναι πλέον ξεκάθαρη αφού πλέον το παραδέχονται και οι θεσμοί.»

Επισήμανε ωστόσο ότι «το Eurgroup της Παρασκευής είναι εθιμοτυπικό και φαίνεται να μην υπάρξει ούτε τότε λύση.»

«Η κυβέρνηση» αυτή τόνισε ότι «θα μπορέσει να μιλήσει πολύ συγκεκριμένα για τις μεταρρύθμισες οι οποίες θα αποτελέσουν την ραχοκοκαλιά τους νέου αναπτυξιακού προγράμματος». Άλλωστε είπε «αυτή η Κυβέρνηση βάζει πάνω από όλα την σταθεροποίηση της Οικονομίας κι όχι την επίτευξη μιας συμφωνίας» ενώ δήλωσε ακόμα ότι «η Ευρώπη ξέρει να παράγει συμφωνίες στον κατάλληλο χρόνο». Ο υπουργός υποστήριξε ότι και η Αθήνα και οι δανειστές έχουν επενδύσει πάρα πολλά στο να υπάρξει μία συμφωνία και «δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία αυτή» ενώ πρόσθεσε ότι η σύγκλιση είναι ξεκάθαρη και το παραδέχονται και οι ίδιοι οι θεσμοί.

Μιλώντας στο 20ο Banking Forum ο Βαρουφάκης ανέφερε ότι «θα επιτευχθεί μια συμφωνία που θα αφήνει λίγο απογοητευμένους και την Ελλάδα και τους δανειστές ενώ ανέφερε ότι η συμφωνία θα πρέπει να αφορά στα εξής σημεία.

1. Ενα φορολογικό σύστημα που να το εμπιστεύονται όλοι.

2. Ρύθμιση του θέματος των κόκκινων δανείων. Ο Βαρουφάκης δήλωσε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια «κακή τράπεζα» (bad bank), η οποία θα αξιοποιεί τα δεσμευμένα για τον ελληνικό χρηματοπιστωτικό τομέα κεφάλαια που βρίσκονται στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EFSF).

3. Τη δημιουργία μιας αναπτυξιακής τράπεζας στα πρότυπα της γερμανικής (KfW).

Σε ότι αφορά το ασφαλιστικό σύστημα ο υπουργός υποστήριξε ότι εργάζονται πολύ λίγοι και από αυτούς το ένα τρίτο αποτελούν τη λεγόμενη «μαύρη εργασία», γεγονός το οποίο οδηγεί το ασφαλιστικό σύστημα στο να μη μπορεί να αντεπεξέλθει στις κοινωνικές ανάγκες.

 Σε ότι αφορά τα εργασιακά ο Βαρουφάκης δήλωσε ότι έχει ήδη ζητηθεί η συμβολή του ΟΟΣΑ και του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) για την δημιουργία ενός νέου μοντέλου συλλογικών συμβάσεων.  Για τους νέους επιχειρηματίες  υποστήριξε  ότι δεν συμφωνεί  με το ότι πρέπει να πληρώνουν αμέσως ασφαλιστικές εισφορές χωρίς να έχουν εισόδημα και πρόσθεσε ότι αυτές θα πρέπει να συνδεθούν με το εισόδημά τους.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s