Γιατί δεν αλλάζει ο κ.Κοτζιάς το αμαρτωλό καθεστώς των μυστικών κονδυλίων; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

στις

Γιατί δεν αλλάζει ο κ.Κοτζιάς το αμαρτωλό καθεστώς των μυστικών κονδυλίων;

[Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επείγεται να φέρει διαφάνεια;]

      Αγνώστου: ‘Ο Μεγάλος Διάβολος του Χρήματος, αφέντης της Οικονομίας’-1798                             (‘Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας’)

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Έχουμε θίξει πολλές φορές το σκάνδαλο των «μυστικών κονδυλίων» του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο συνίσταται στο εξής: Ο εκάστοτε υπουργός μπορεί να διαχειρίζεται, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, μεγάλα ποσά «για εθνικούς λόγους». Άσχετα από το γεγονός πως τουλάχιστον για δυο παλιούς υπουργούς, τους ευσεβείς κ.κ.Σαμαρά και Γ.Παπανδρέου, προέκυψαν σοβαρά ερωτηματικά και διατυπώθηκαν κατηγορίες για ύποπτη διαχείρηση, που τις παρέσυρε στη γνωστή πάνδημη νεοελληνική λήθη το ακαταμάχητο κύμα του χρόνου, είναι αυτονόητο πως ένας τίμιος άνθρωπος δεν μπορεί να δεχθεί πως θα διαχειρίζεται χωρίς λογοδοσία δημόσιο χρήμα, κινδυνεύοντας να πέσει θύμα συκοφαντιών, όπως συνέβη με τους δυο εντιμότατους πρωθυπουργούς.  Μάλιστα ο κ.Παπανδρέου είχε βρεθεί γι’αυτό, επιλεκτικά, με χαρακτηριστική και ύποπτη καθυστέρηση, στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ.  Ο τελευταίος κατέφυγε μάλιστα και στη Δικαιοσύνη (έκτοτε είδηση καμμία, ως είθισται), αφού κρίθηκε ότι η εκλογική προίκα του ΓΑΠ, ήταν πιο ευάλωττη εξ αριστερών, από αυτήν του κ.Σαμαρά.  Τον τελευταίο ο κ.Τσίπρας ξέχασε να ελέγξει, όπως είχε κάνει παλιότερα ο κ.Μητσοτάκης, γιατί στη χώρα αυτή συνηθίζεται οι αγύρτες πολιτικοί που ορέγονται την εξουσία να επιλέγουν τους στόχους τους με βάση όχι το δημόσιο αλλά το προσωπικό ή το κομματικό τους συμφέρον. Πιστός στην ίδια γραμμή ο σημερινός αναξιόπιστος πρωθυπουργός, έδωσε προκλητικό συγχωροχάρτι στον Καραμανλή Β΄, στοχοποιώντας επιλεκτικά ως ένοχο για το μνημόνιο πάλι τον ΓΑΠ. Η μόνη σωστή κίνηση που έγινε ποτέ στο θέμα των μυστικών κονδυλίων είναι η κατάργηση από τον κ.Μόσιαλο (κυβέρνηση ΓΑΠ) των χρημάτων που μοιράζονταν με το έτσι θέλω και με την πάγια συνενοχή της Αριστεράς, σε δημοσιογράφους που λιβάνιζαν την Εξουσία ή πουλούσαν τη σιωπή τους, από τον εκάστοτε πρωθυπουργό μέσω του υπουργείου Τύπου, με ιδιαίτερη έξαρση χρηματικών εκροών την καραμανλική περίοδο του φίλου του κ.Τσίπρα, χάριν του οποίου διορίστηκε αιφνιδιαστικά πρόσφατα υφυπουργός Δικαιοσύνης φίλος του δικαστικός (ΧΡ.ΖΕΡΒΑΣ-“Ελευθεροτυπία, 14.7.2009: «ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΠ-Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο… αρχείο”)

Ενδεικτικά παραπέμπω σε σχετικό μας άρθρο υπενθυμίζοντας πως τα ονόματα των τραπεζωμένων στο κυβερνητικό φαγοπότι δημοσιογράφων έμειναν μυστικά και πως ταυτόχρονα ο σοφός και αθώος λαός, «ο πάντα προδομένος» κλπ, που τόσο έχει αγανακτήσει με τους πολιτικούς και με τις πολιτικές που ο ίδιος στήριζε και κατά κανόνα απαιτούσε, έστειλε τον κ.Μόσιαλο στο σπίτι του και σήμερα εθνικά υπερήφανος με τον κ.Τσίπρα έχει εντοπίσει τους ενόχους των συμφορών του στη Δύση, «που όταν εμείς γράφαμε τα έργα του Πλάτωνα αυτοί τρώγανε βελανίδια» κλπ.

Από τα περί τα δέκα άρθρα που έχουμε δημοσιεύσει για τα πατριωτικά «μυστικά κονδύλια», παραπέμπω στο προτελευταίο (17/10/2011) που νομίζω δίνει αρκετές πληροφορίες για την υπόθεση.

Όποιος το μελετήσει θα δεί και μια σχετική διαμαρτυρία και προτάσεις της «Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων» (‘ΕΔΥ’), που βεβαίως προωθήθηκαν από όλους τους αρμόδιους στον πλησιέστερο κάλαθο των αχρήστων, τον τελικό αποδέκτη κάθε εν Ελλάδι λογικού και έντιμου μεταρρυθμιστικού αιτήματος:

«Στις  29 Απριλίου 2010, η ‘ΕΔΥ’ είχε διαμαρτυρηθεί με επιστολή της για το όργιο του ΓΑΠ:  ‘Με θλίψη και αγανάκτηση παρατηρούμε ότι η κυβέρνηση διαφυλάττει ως κόρη οφθαλμού το ύψος και το καθεστώς διαχείρισης των προβλεπομένων στον προϋπολογισμό του υπ.Εξωτερικών απόρρητων δαπανών, οι οποίες ανέρχονται για το τρέχον έτος σε ποσοστό 24% του προϋπολογισμού. Όπως γνωρίζετε, οι δεκάδες εκατομμυρίων των απόρρητων δαπανών διακινούνται, με τη συναφή δυνατότητα που παρέχει το άρθρο 164 του οργανισμού του ΥΠΕΞ, δίχως παραστατικά, δηλαδή μέσα σε συνθήκες αδιαφάνειας’, αναφέρεται στην επιστολή, όπου τα μέλη της ΕΔΥ αφήνουν αιχμές ότι στο παρελθόν εκταμιεύθηκαν χρήματα με τη μορφή απόρρητων δαπανών «για ζητήματα όλως διόλου άσχετα με εθνικές ανάγκες, ακριβώς διότι η πλήρης αδιαφάνεια και η ανυπαρξία αποδόσεως λογαριασμού διευκολύνει κατά πολύ την εκτροπή του δημοσίου χρήματος’. Οι διπλωμάτες ζητούσαν από τον Γ. Παπανδρέου να αναλάβει πρωτοβουλία για νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα ελέγχει τα κονδύλια, ‘επιβάλλοντας την τήρηση και μη καταστροφή των παραστατικών διακίνησής τους, χωρίς παράλληλα να αλλοιώνεται ο αυτονόητα απόρρητος χαρακτήρας τους’. Ο κ.Τσίπρας όμως (και όλα τα κόμματα) έκανε τότε τον κουφό».

Ο κ.Τσίπρας, για κακή του τύχη (όπως φοβάμαι πως σύντομα θα διαπιστώσει και ο ίδιος) έγινε σήμερα πρωθυπουργός επικεφαλής του πιο αντιφατικού και ετερόκλητου συρφετού (σταλινικοί, «σοσιαλιστές-πατριώτες», δημοκρατικοί αριστεροί, ευρωπαϊστές, αντιευρωπαϊστές, μεταρρυθμιστές αστοί, λαϊκοδεξιοί, ακροδεξιοί, καραμανλικοί, πρωθυπουργικοί φίλοι, κλπ),  που ανέλαβε ποτέ να κουμαντάρει αυτήν την οπερετική χώρα, με μοναδικό συνδετικό κρίκο τα προνόμια της Εξουσίας. Οι ανακολουθίες του, η αμνησία του, το πέταγμα στο σκουπιδοτενεκέ κάθε δίκαιου και ώριμου εκσυγχρονιστικού αιτήματος, από αυτά που ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά ζητούσε, είναι αυταπόδεικτο όσο και θλιβερό γεγονός για όποιον δεν παριστάνει τον ηλίθιο, κινούμενος από συμφέρον ή από  παθολογική εθελοτυφλία. Όμως με τον  κ.Κοτζιά μετεκλογικά, πριν δυο μήνες, συνέβη το εξής, που έκτοτε ξεχάστηκε, πιο πολύ καιι από τα 50 εκατομμύρια που η κυβέρνηση απειλεί, κάθε τόσο, πως τάχα θα πάρει από τους καναλάρχες: «Τα μυστικά κονδύλια παύουν να είναι μυστικά. Ο Ν.Κοτζιάς προωθεί νόμο για την έγκριση των απόρρητων δαπανών του υπ.Εξωτερικών από τη Βουλή. Μέχρι σήμερα η διαδικασία έγκρισης περνούσε μόνο από τον υπουργό, χωρίς κανέναν άλλον έλεγχο», (Πελώνη Αρ.–‘ΤΑ ΝΕΑ’, 6/3). Έκτοτε ακολούθησε σιωπή, ο συνομιλητής του συνομιλητή της Χ.Α. και της Κου Κλουξ Κλαν Ρώσου,  κ.Κοτζιάς, βρήκε καιρό να αποδοκιμάσει παλιότερες συγγραφές του, να απειλήσει τη Δύση με τζιχαντιστές μετανάστες και με καραδοκούντες χρυσαυγίτες, να προσκαλέσει τη Χ.Α. να συμμετάσχει στο συμβούλιο εξωτ.πολιτικής, να διορίσει σύμβουλό του τον ξάδελφο Τσίπρα που πήγε να συζητήσει με τον Αγιατολάχ του Ιράν, να διορίσει το φερόμενο ως υποψήφιο γαμπρό του υποδιοικητή σε κάποια Τράπεζα (το διέψευσε, αλλά παλιότερη διάψευσή του για τον Ντούγκιν αυτοδιαψεύστηκε), αλλά να συντάξει και να καταθέσει νομοσχέδιο για τα ‘μυστικά κονδύλια’ δεν πρόκανε.

Ένα μήνα (και κάτι) μετά (17/4 ),  βρέθηκε ένας (αριθμ. 1) βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που φιλοτιμήθηκε να σπάσει την ομερτά, χωρίς η παρέμβασή του να τύχει της ανάλογης δημοσιότητας, ίσως γιατί είναι πολλά τα ορφανά που μπορούν να προκύψουν από την κατάργηση ή από το νόμιμο έλεγχο του φιλόπτωχου πατριωτικού ταμείου του Υπ.Εξ.:

«Ερώτηση – “βόμβα” απο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τα “μυστικά κονδύλια” του ΥΠΕΞ. Στοιχεία και διαβεβαιώσεις ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ.Καραγιαννίδης, απο τον υπ.Εξωτερικών ‘….ποιo ακριβές ποσό έχει προϋπολογιστεί για τις απόρρητες δαπάνες του για το έτος 2015, τι ποσό είχε αναληφθεί μέχρι τις εκλογές στις 25-1-2015 και ποίο είναι το υπόλοιπο’ ενώ ζητά απο τον υπουργό να απαντήσει “Ποιες εγγυήσεις μπορεί να δώσει … ότι τα ποσά που θα δαπανηθούν άνευ αποδόσεως λογαριασμού …θα καλύπτουν πράγματι απορρήτου χαρακτήρα εθνικές δαπάνες και όχι δαπάνες προσωπικών παροχών και αποζημιώσεις τρίτων ‘άνευ παραστατικών’, όπως εκτεταμένα συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν;”».

Αφού συγχαρώ τον κ.Χ.Γ.Καραγιαννίδη, να επισημάνω πως είναι σεσημασμένος από τη μονταζιέρα της χριστιανορθόδοξης ΝΔ ως εθνοπροδότης, με αφορμή δήλωσή του:  «Να αφήσουμε κατά μέρους τα εθνικά φαντασιακά, τους εθνικούς μας εχθρούς, γιατί σε αυτόν τον κόσμο δεν υπάρχουν εθνικά σύνορα. Υπάρχουν ταξικά σύνορα». «Πυρά … εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή τις ανθελληνικές όπως χαρακτηρίζει δηλώσεις του κ. Καραγιαννίδη…’Έχουν περάσει 48 ώρες από την αποκάλυψη της δήλωσης του βουλευτή Καραγιαννίδη που αμφισβητεί τα “εθνικά σύνορα” της πατρίδας μας…’…»  (25.4.2013).

Πατριώτες λοιπόν οι διανομείς μυστικών κονδυλίων και θιασώτες κοστοβόρων και ύποπτων εξοπλιστικών προγραμμάτων και προδότες που αμφισβητούν αποκλειστικά τα ελληνικά σύνορα, όσοι θέλουν έντιμη και διαφανή διαχείρηση και βλέπουν τους άλλους λαούς όχι ως εχθρούς για αλληλοσφαγή αλλά ως αδέλφια, συντρόφους, φίλους, ορμώμενοι από χριστιανικές, μαρξιστικές ή ουμανιστικές θεωρήσεις της ανθρωπότητας.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s