Όλα «τα φρούτα» του Ταχ.Ταμιευτηρίου στην …πίστα. Επώνυμα «λαμπερά»… θαλασσοδάνεια

στις

Όλα «τα φρούτα» του Ταχ.Ταμιευτηρίου στην …πίστα. Επώνυμα «λαμπερά»… θαλασσοδάνεια


Οι κατηγορίες έχουν να κάνουν με τα γνωστά θαλασσοδάνεια, που δίνονταν αφειδώς σε κολλητούς, ημέτερους, διαπλεκόμενους με τις εκάστοτε πολιτικές εξουσίες και κυρίως στυγνούς …εκβιαστές. Η ζημιά που προκλήθηκε σε βάρος της τράπεζας και του ελληνικού δημοσίου, πλησιάζει τα 300 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία όχι μόνον δεν εξυπηρετούνταν αλλά απεναντίας ούτε τηρούνταν οι όροι των συμβάσεων ούτε εγγυήσεις δίδονταν, με τελική συνήθη κατάληξη σε οφ –σόρ εταιρείες, για να «χάνονται» τα ίχνη των τραπεζικών λογαριασμών, και σε αγορές ακινήτων στο εξωτερικό.
Οι ποινικές διώξεις που αντιμετωπίζουν τα πρόσωπα αυτά είναι: η απάτη από κοινού, υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις (Ν. 1608/1950 περί καταχραστών του ελληνικού δημοσίου), η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση(ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και η άμεση συνέργεια σε απιστία τελεσθείσα από κοινού.
Το εισαγγελικό πόρισμα –πρόταση εκκρεμεί βέβαια προς το αρμόδιο συμβούλιο εφετών, όπου εκεί και θα κριθεί η παραπομπή τους για το ακροατήριο η όχι.
Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s