ΡΗΞΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

στις

ΡΗΞΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

E-mailΕκτύπωσηPDF


ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ «ΕΤΑΙΡΩΝ» Η ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗ  

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΒΕΛΑΚΗ* ΣΤΟΝ Ρ/Σ 9.84

«Εδώ που φτάσαμε είναι προφανές ότι η όποια συμφωνία θα σημαίνει τρίτο επώδυνο για την κοινωνία μνημόνιο και πλήρης ακύρωση της πολιτικής ισχύος της κυβέρνησης και της λαϊκής εντολής που πήρε στις 25 Ιανουαρίου για ακύρωση μνημονίων και λιτότητας μέσα στη Ευρωζώνη.

Είναι προφανές πλέον ότι αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει, οι «εταίροι» και δανειστές δεν ενδιαφέρονται καν για ένα έντιμο συμβιβασμό και μας οδηγούν σε πλήρη υποταγή όπως κι αν ονομάσουμε τη νέα συμφωνία».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ρ/σ 9.84 και τον Γιώργο Σαχίνη, ο καθηγητής στο Κings College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Κουβελάκης.

«Η λύση είναι στάση πληρωμών προς τους δανειστές και ρήξη αλλά με προετοιμασία και καλά ενημερωμένο λαό. Οι δανειστές μας πιέζουν μέχρι τέλη Ιουνίου για συμφωνία που θα είναι νέο μνημόνιο γιατί ξέρουν ότι στάση πληρωμών στο ΔΝΤ από πλευράς μας τεχνικά θα είναι πιο δύσκολη για την Ελλάδα αφού το ΔΝΤ έχει νομικές πρόνοιες δέσμευσης μας για να πάρει τη δόση σε αντίθεση με την Ευρωζώνη που τυχόν στάση στις δόσεις της Ιούλιο και Αύγουστο δεν έχει τις ίδιες πρόνοιες να μας τα αποσπάσει».

Γι αυτό- επισήμανε ο Στ. Κουβελάκης- «η Γερμανία θέλει μέσα στη συμφωνία οπωσδήποτε το ΔΝΤ». Σε κάθε περίπτωση , εκτίμησε ότι «χρειάζεται προσφυγή σε εκλογές αφού η εντολή του λαού ναι μεν δεν είναι ρήξη με την ευρωζώνη αλλά ούτε και υποταγή σε νέο μνημόνιο».

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s