http://www.koutipandoras.gr/article/145544/o-skai-sta-xeronisia

στις

Ακούσατε, ακούσατε, ο ΣΚΑΙ προσφεύγει στο Συμβούλιο της Ευρώπης για να σώσει τη δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου.

Επειδή η ΕΣΗΑ κάλεσε στελέχη του για πειθαρχικό έλεγχο, επειδή ο εισαγγελέας ερευνά τυχόν αθέμιτο επηρεασμό του εκλογικού φρονήματος, επειδή δέχεται επίθεση από «λαθρόβια έντυπα και το διαδίκτυο». Καλά κάνει και προσφεύγει ο ΣΚΑΙ στο Συμβούλιο της Ευρώπης, καλά θα κάνουν όμως να προσφύγουν και  άλλοι. Να προσφύγουν οι ψηφοφόροι του ΟΧΙ, που λοιδορήθηκαν, που απειλήθηκαν, που προβλήθηκαν από τα κανάλια περίπου ως εχθροί της πατρίδας. Να προσφύγουν οι ψηφοφόροι που η καρδούλα τους ποθούσε το ΟΧΙ, αλλά ο νους τους μεταστράφηκε στο ΝΑΙ, παραζαλισμένος από τη μαζική κατατρομοκράτηση. Να προσφύγουν οι γέροντες από τις ουρές των τραπεζών, που αλέστηκαν στις κρεατομηχανές της προπαγάνδας. Να προσφύγουν οι καλλιτέχνες που φώναξαν ΟΧΙ και η φωνή τους δεν ακούστηκε ποτέ. Να προσφύγουν οι χιλιάδες έντιμοι δημοσιογράφοι που άκουσαν το «αλήτες, ρουφιάνοι», τιμωρούμενοι, αδίκως, για τα αμαρτήματα των χρυσοπληρωμένων παπαγάλων του μιντιακού καθεστώτος. 

Το νόημα των λέξεων έχει διαστραφεί πλήρως. «Τα μεν ήδεα καλά νομίζουσι, τα δε ξυμφέροντα δίκαια», έλεγε ο Θουκιδίδης για τους Λακεδαιμονίους, ονομάζουν  καλά αυτά που τους είναι ευχάριστα και δίκαια αυτά που τους συμφέρουν. Εξοργίζονται με τον πειθαρχικό έλεγχο για τη δεοντολογία οι κρεουργοί της δεοντολογίας, εξορκίζουν την εισαγγελική έρευνα για το εκλογικό φρόνημα οι διαστροφείς του φρονήματος, μιλούν για λαθρόβια έντυπα και σαιτ οι λαθρεπιβάτες των δημόσιων συχνοτήτων, οι υποκλοπείς των χρημάτων του ελληνικού λαού. Υπερασπίζονται την δημοκρατία αυτοί που αποκάλεσαν «πραξικόπημα» την κορυφαία έκφρασή της, το δημοψήφισμα.

Η ανησυχία τους για τη δημοκρατία είναι κίβδηλη και υποβολιμαία. Ανησυχούν  από την πρώτη ημέρα που έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, από τότε συζητούν για την ολοκληρωτισμό της Κωνσταντοπούλου, για την κατάληψη του κράτους, για την επιστροφή στην τελευταία σοβιετική δημοκρατία. Στις μέρες του δημοψηφίσματος η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, οι υγιείς δυνάμεις του τόπου ανακάλυψαν αίφνης ότι απειλούνται από τον «σταλινοφασισμό» και την «φασιστερά» ότι ο Τσίπρας ονειρεύεται να στήσει στην Ελλάδα καθεστώς τύπου Πούτιν.

Ο Πάγκαλος με τον Πορτοσάλτε διερευνούσαν από μικροφώνου το ενδεχόμενο να κατεβάσει ο Καμένος την Δευτέρα τα τανκς στους δρόμους και ζητούσαν από τους αξιωματικούς να επιδείξουν ανυπακοή στις εντολές της πολιτικής ηγεσίας. Ο Τζήμερος κάλεσε, μετά το δημοψήφισμα, τις ορδές του ΝΑΙ να μπουκάρουν στο Μαξίμου και τα υπουργεία για αναλάβουν με το ζόρι και χωρίς εκλογές τη διακυβέρνηση. Ο Τζήμερος είναι μεν ένας βλάκας και μισός, καμιά φορά όμως οι βλάκες αποκαλύπτουν άθελά τους τις προθέσεις των ευφυών. Και, εν πάση περιπτώσει, πόσο διαφέρουν οι απειλές του βλακός από την απειλή του Μεϊμαράκη ότι,  αν χρειαστεί, η αστική τάξη θα πάρει την κατάσταση στα χέρια της;

Δεν έχουν καταλάβει τίποτα, ούτε οι βλάκες  ούτε οι έξυπνοι. Δεν έχουν καταλάβει ότι το 61,3% του δημοψηφίσματος είναι η εγγύηση για προστασία της δημοκρατίας από εκείνους που σκοπεύουν να την προσβάλλουν.

Γιώργος Ανανδρανιστάκης

εφημ. ΑΥΓΗ

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s