Oι πέντε αφορολόγητοι και γαλακτοφόροι μαστοί της «Βαρβάρας» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

[Ο χορός της υποκρισίας γύρω από τα λείψανα της Οικονομίας]

Ιδιοκτήτης συσκευών Siemens ανταλλάσσει χριστιανικό ασπασμό με την υπουργό Κουντουρά, δίπλα στο ιερό λείψανο στη Μητρόπολη του αγίου Αλέξιου του ΣΔΟΕ (φωτ. paraskhnio.gr, 10/05/2015 21:43).

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
ΟΧριστόφορος Μυτιληναίος ήταν βυζαντινός αξιωματούχος και ποιητής που έζησε στο πρώτο μισό του 11ου αιώνα, προερχόμενος από πλούσια οικογένεια με πολιτική επιρροή. Ήταν άνθρωπος με καλλιέργεια, χιούμορ, θάρρος και εντιμότητα, αρετές που λείπουν από τον ευσεβή πρωθυπουργό μας Αλέξιο, που απαιτεί από την Ευρώπη να πληρώνει στην Ελλάδα τους φόρους, τους μισθούς και τις χορηγίες, που η κυβέρνησή του χαρίζει στο παπαδαριό. Σατιρίζοντας την αισχρή, αφορολόγητη και κερδοφόρα λειψανεμπορία της (και τότε κρατικής) Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Χριστόφορος έγραψε μια έμμμετρη σάτιρα με τίτλο «Ποίημα προς τον μοναχό Ανδρέα», που αρχίζει ως εξής:

Πολλοὶ λέγουσιν (ει δ᾿ αληθείς οι λόγοι
ουκ οίδα) πλὴν λέγουσι και πείθουσί με,
πως σφόδρα χαίρεις, ω μοναστά και πάτερ,
ότε σεπτοίς δεξιούσαι λειψάνοις ανδρών μαρτύρων,
θήκας δε πολλάς λειψάνων έχεις,
ας εξανοίγων τοις φίλοις σου δεικνύεις:
Του Προκοπίου μάρτυρος χείρας δέκα,
Θεοδώρου δε πέντε και πέντε γνάθους,
και Νέστορος μεν άχρι των οκτώ πόδας,
Γεωργίου δε τέσσαρας κάρας άμα,
και πέντε μαστούς Βαρβάρας αθληφόρου,
[…]».

Οι αναγνώστες μας δεν πρέπει να απορούν για την πολύβυζη αγία των στίχων, αφού μέχρι σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία εμπορεύεται δυο κεφάλια του αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου.

Δεν ξέρω πόσους μαστούς είχε το κουφάρι που οι αδίστακτοι ρασοφόροι περιφέρουν ως λείψανο κάποιας ιστορικά ανύπαρκτης Βαρβάρας, που στην αναθεώρηση του 1969 η Καθολική Εκκλησία αναγκάστηκε να την αποσύρει από το Ημερολόγιό της. Μπορώ όμως να φανταστώ πόσο κόστισε η υποδοχή αρχηγού Κράτους που οργάνωσε στον άγνωστο σκελετό η κυβέρνηση της Αριστεροακροδεξιάς με στρατιωτικό άγημα, αξιωματικούς,  και τουλάχιστον δυο υπουργούς τον Τερέντιο Κουϊκ και την κόρη του στρατηγού Κουντουρά της «Βασιλικής Εθνικής Οργάνωσης», που υπέστη δικαστικές διώξεις από την  κυβέρνηση Καραμανλή και αναγκάστηκε να μετονομαστεί σε «Βυζαντινή Εθνική Οργάνωση». Με εντολή του Α/ΓΕΕΘΑ το «παρών» έδωσαν όλοι οι αξιωματικοί του Πυροβολικού που υπηρετούν στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Τα οστά ξεπροβοδίστηκαν από τον κατηγορηθέντα ως πρώην καταδότη (όταν ήταν αρχιμανδρίτης) της Χούντας πατριαρχικό μητροπολίτη Ιταλίας Τσαμπίκο Ζερβό (Γεννάδιο), για τις δημοκρατικές αρετές του οποιου μπορείτε να διαβάσετε διαδοχικά εδώ.

Το μακάβριο έπαθλο της ιερής τυμβωρυχίας, επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο Λιβανέζου επιχειρηματία και μεταφέρθηκε πάνω σε κιλλίβαντα πυροβόλου στο ομώνυμο προάστιο της πρωτεύουσας. Από εκεί ο κ.Κουρουμπλής, ετοιμάζεται όπως διαβάζω στην «Καθημερινή», να τα συνοδεύσει στους ανυπεράσπιστους καρκινοπαθείς του αγ.Σάββα, προκαλώντας την εύλογη αντίδραση του κ.Φίλη, ο οοίος όμως αρνείται να δει τις ευθύνες του συντρόφου του υπουργού και του πρωθυπουργού του, περιορίζοντας το πρόβλημα στα γνωστά καραγκιοζιλίκια του κ.Καμμένου. Σημειώνω επίσης πως ο κ.Φίλης, δεν τόλμησε να απαντήσει, όπως όφειλε, στην προκλητικότατη δήλωση του εκπροσώπου του αρχιεπισκόπου, φοβούμενος προφανώς τον πρωθυπουργό του: ««Εμπόριο λειψάνων κάνει ο ίδιος ο κ. Φίλης. Εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν αριστερού αντικληρικαλισμού, ο οποίος και παραπέμπει σε περιόδους μεσαίωνα, αφού επιδιώκει να περιορίσει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της θρησκείας».

Όμως αν ο σκελετός του ευφευρημένου οσίου «Εφραίμ» Ν.Μάκρης, οδήγησε, από απρόβλεπτο ατύχημα, τον αρχισκανδαλοποιό προστατευόμενο δυο αρχιεπισκόπων  μητροπολίτη Αττικής στη φυλακή, μπορεί  αν το ΣΔΟΕ αφεθεί να κάνει τη δουλειά του, να επαναληφθεί το θαύμα και τα κόκκαλα της αρχιπυροβολήτριας «Βαρβάρας», να οδηγήσουν και άλλους μεγαλορασοφόρους κοκκαλέμπορους στην «μπουζού», φέροντας παράλληλα και άνομο ιερό χρήμα στα άδεια κρατικά ταμεία. Αναρωτιέμαι ποιός θα ρωτήσει και πότε τον πρωθυπουργό της «ριζοσπαστικής Αριστεράς», που υποθάλπει αυτή τη μεσαιωνική αθλιότητα,  γιατί τουλάχιστον δεν φορολογεί τα έκτακτα  και ανεξέλεγκτα κέρδη αυτής της ληστείας, από το παγκάρι του ομώνυμου ναού, με τελετάρχη τον μητροπολίτη Νικαίας Βρυώνη, από τον ασκητικό βίο του οποίου αντιγράφω:

« ‘ΕΘΝΟΣ’, (2/12/2012): «ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΡΑΣΑ-Το ΣΔΟΕ «εξομολογεί» δέκα ιεράρχες
Νέες αποκαλύψεις για «μαύρο χρήμα» αναμένεται να συγκλονίσουν τον χώρο της Εκκλησίας καθώς, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, δέκα μητροπολίτες ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για την εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση αφού στους λογαριασμούς τους βρέθηκαν ποσά καταθέσεων που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.

Καταγγελίες – σοκ για τον Νίκαιας Αλέξιο. Ο μητροπολίτης που προίκισε τη… φαμίλια του
Ενας ακόμη μητροπολίτης βρίσκεται ήδη κάτω από το μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ. Πρόκειται για τον «εύπορο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το Σώμα, μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιο (Γεράσιμο Βρυώνη), για τον οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη έρευνα καθώς βρίσκεται στη λίστα των εκατομμυριούχων ιεραρχών. ….. ο μητροπολίτης Αλέξιος και η οικογένειά του φέρονται να διαθέτουν τουλάχιστον οκτώ ακίνητα, για τα οποία μένει να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.Εκτός από τα ακίνητα των συγγενών του, ο ίδιος ο μητροπολίτης φέρεται να διαθέτει ένα ακίνητο στη Λεωφόρο Λαμπράκη στον Πειραιά, τρία ακίνητα στην Ακτή Θεμιστοκλέους στην Πειραϊκή και ένα ακίνητο στην Ηρώων Πολυτεχνείου στον Πειραιά. Ο κ. Αλέξιος έχει ως κύρια κατοικία του ακίνητο στην Ακτή Θεμιστοκλέους πάνω από τα Μακρά Τείχη, στα βράχια της Πειραϊκής, με εκπληκτική θέα προς το πέλαγος, όπου στον έναν όροφο μένει η μητέρα του με την οικιακή βοηθό της και ακριβώς από πάνω διατηρεί κατοικία ο μητροπολίτης.

Επαυλη με πισίνα
Ο αδελφός του Δημήτρης, ο οποίος μάλιστα είναι και αρχιλογιστής της Μητρόπολης, φέρεται να απέκτησε «έπαυλη μετά πισίνας» στη θέση «Τζότζικας» στη Γραβιά Φωκίδας, όπου, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, εμφανίζεται ως… επιτυχημένος επιχειρηματίας, ενώ όποτε επισκέπτεται το χωριό δεν παραλείπει να πηγαίνει στην εκκλησία, όπου υποκαθιστά και τον ψάλτη! Ο αρχιλογιστής της Μητρόπολης Νικαίας φέρεται να έχει και δεύτερη έπαυλη στην Ανοιξη Αττικής, που σύμφωνα με τις περιγραφές μοιάζει με φρούριο, ενώ εμφανίζεται να κυκλοφορεί και με ακριβά αυτοκίνητα. Αλλά και ο ανιψιός του μητροπολίτη Αλεξίου, γιος του αδελφού του Δημήτρη, ο Αλέξης, φέρεται να έχει αποκτήσει δύο επαύλεις στον Διόνυσο, στην οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη και στην ομώνυμη πλατεία. Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι έχει συζητηθεί στη γειτονιά και η παρουσία του ίδιου του μητροπολίτη Αλεξίου, προφανώς ως επισκέπτη των συγγενών του. Ο ανιψιός του μητροπολίτη, μάλιστα, έχει καταγγελθεί στο ΣΔΟΕ από ιερείς ότι ορίστηκε και ως ελεγκτής των λογιστικών βιβλίων στους 40 ενοριακούς Ναούς (περιοχή Νίκαιας, Κορυδαλλού, Αιγάλεω, Χαΐδαρίου, Αγίας Βαρβάρας, Κερατσινίου και Περάματος), απ’ όπου συνολικά κατακρατεί περί τις 4.000 ευρώ, χωρίς αποδείξεις, για έξοδα ελέγχων κάθε μήνα!

Μέσω… ΑΣΕΠ. Προσλήψεις συγγενών στη μητρόπολη
Μια ακόμη σοβαρή πτυχή αυτής της ιστορίας, που σκανδαλίζει το ποίμνιο στην ευρύτερη περιοχή της Νίκαιας -όπως αναφέρουν ιερείς στην καταγγελία τους στο ΣΔΟΕ, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του «Εθνους της Κυριακής»-, είναι ότι ο μητροπολίτης Αλέξιος έχει προσλάβει, σε έμμισθες θέσεις-κλειδιά στη Μητρόπολη, συγγενείς του! Πιο συγκεκριμένα, οι προσλήψεις αφορούν στον αδελφό του Δημήτρη ως αρχιλογιστή, τον ανιψιό του Αλέξη ως βοηθό λογιστή, την ανιψιά του Ελπίδα ως γραμματέα της Μητρόπολης, την ανιψιά του Χριστίνα στο γραφείο Πρόνοιας της Μητρόπολης και τον ανιψιό του Θανάση ως οδηγό. Το παράδοξο είναι ότι οι (αδιάβλητες;) προσλήψεις έγιναν… μέσω ΑΣΕΠ. Αυτό, όπως σχολιάζει με νόημα ο συνομιλητής μας, δεν ερμηνεύεται με την «ανθρώπινη λογική», αλλά πρόκειται μάλλον για… θαύμα! «Βγάζει μάτι» το γεγονός ότι με τις πέντε -τουλάχιστον- προσλήψεις συγγενών του, η Μητρόπολη Νίκαιας μοιάζει με «οικογενειακή επιχείρηση».

Συγκέντρωνε δεκάδες χιλιάδες ευρώ «μαύρα». Μίζες από γάμους και κηδείες
Στις καταγγελίες που εξετάζει το ΣΔΟΕ περιγράφεται μια ζοφερή κατάσταση από «δεινοπαθούντες» ιερείς, με τις εντελώς υπερβολικές και παράλογες οικονομικές απαιτήσεις του συγκεκριμένου μητροπολίτη. Ειδικότερα, το κλίμα που περιγράφουν ιερείς της Μητρόπολης Νικαίας είναι ότι εντείνονται οι πιέσεις από τον πρωτοσύγκελο και άλλους άμεσους συνεργάτες του μητροπολίτη να τους στέλνουν όλο και περισσότερα χρήματα. Κυρίως τα ζητούν από ιερείς νεκροταφείων, αλλά και από τις ενορίες ως «μερίδια» αμοιβών από βαπτίσεις, γάμους και κηδείες, από τα παγκάρια αλλά και τους πολλούς «κουμπαράδες». Συνολικά μαζεύονται δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα, αφορολόγητα εισοδήματα χωρίς αποδείξεις!

«Αδιάβαστα»

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για ποσό π.χ. 800 ευρώ εγγράφεται επίσημα στα βιβλία ποσό 200 ευρώ και τα 600 πηγαίνουν «αδιάβαστα» για το… φιλανθρωπικό έργο του μητροπολίτη. Αναφέρονται, μάλιστα, περιπτώσεις όπου οι ιερείς αδυνατούσαν να πληρώσουν τα ποσά που απαιτούσαν συνεργάτες του μητροπολίτη και αναγκάστηκαν να τα καλύψουν παίρνοντας από τράπεζες καταναλωτικά δάνεια!

Στην καταγγελία τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Στο παρελθόν είχαμε μεταφέρει τα προβλήματα που μας απασχολούν στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, δίχως όμως να τα λάβει υπόψη του, παρόλο που παραδέχεται δημοσίως ότι στο Σώμα της Ιεραρχίας υπάρχουν άτομα που προκαλούν.

Μετά τις συνεχείς πιέσεις και απειλές που δεχόμαστε από τον μητροπολίτη Αλέξιο, καθώς και από τον πρωτοσύγκελό του Χρυσόστομο Παναγόπουλο, αποφασίσαμε να σας εκφράσουμε τις ανησυχίες μας και την απογοήτευσή μας για τις απαράδεκτες συμπεριφορές και των δύο. Τα τρόφιμα που προέρχονται από προσφορές των σούπερ μάρκετ της περιοχής για την καμπάνια »Ολοι μαζί μπορούμε», τα οποία προορίζονται για τους άπορους συνανθρώπους μας, καταλήγουν ως εδέσματα σε δεξιώσεις και γεύματα για μνημόσυνα, στους υπερπολυτελείς χώρους του Μοναστηριού των Αγίων Πατέρων στο Σχιστό! Σημαντικό μέρος από αυτά τα έσοδα πηγαίνουν στον μητροπολίτη.

Λεηλασία
Μάλιστα για την ανέγερση του συγκεκριμένου μοναστηριού, που έγινε με τον οβολό των πιστών, χρησιμοποίησε δικούς του τεχνικούς, από τους οποίους ζήτησε να δώσουν στη Μητρόπολη μέρος της αμοιβής τους »υπέρ των φτωχών»…

Ο μητροπολίτης εδώ και 17 χρόνια λεηλατεί στην κυριολεξία τις εκκλησίες μας, με διάφορες μεθόδους, έτσι ώστε να αυξάνει την περιουσία του και τις καταθέσεις του σε τράπεζες. Με αυτά που βιώνουμε καθημερινά, μέσα από συνεχείς πιέσεις, εκφοβισμούς και απειλές, μας στηρίζει ο Θεός και δεν έχουμε καταρρεύσει κληρικοί και λαϊκοί. Πότε άραγε θα σταματήσει ο Αλέξιος να αρμέγει εκκλησίες και ιερείς, με σκοπό να πλουτίζει αυξάνοντας τις καταθέσεις του, εδώ και στο εξωτερικό, προικίζοντας αδέλφια και ανίψια με επαύλεις, που λίγοι διαθέτουν;», ρωτούν καταλήγοντας οι καταγγέλλοντες.

«Δικοί του» τεχνικοί
Η Μητρόπολη, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, συστήνει «δικούς της» τεχνικούς και αγιογράφους επιβάλλοντας τη σχεδόν αποκλειστική χρησιμοποίησή τους από τις ενορίες.Οπως επίσης συστήνει την τέλεση δεξιώσεων και μνημοσύνων σε συγκεκριμένο χώρο. Επιβάλλει στους ιερείς να δίνουν τις παραγγελίες τους για αρτοκλασίες, βασιλόπιτες κ.λπ. στον… Ανδρέα, «πληρώνοντας υπερβολικές τιμές, σε σχέση με άλλα μαγαζιά που μας κάνουν και δωρεές». Επίσης, στις καθιερωμένες επισκέψεις του μητροπολίτη σε ενορίες, πανηγύρεις κ.λπ. η εκάστοτε ενορία καλείται να πληρώσει χέρι χέρι, χωρίς αποδείξεις, ποσά που κυμαίνονται από 500 μέχρι και 6.000 ευρώ!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ».
Θα φιλοτιμηθεί κάποιος αρμόδιος να μας πει τι απέγινε με αυτές τις καταγγελίες; Ασφαλώς όχι, αφού κανείς δεν θα τον ρωτήσει.
Άλλωστε ο ένοχος είναι γνωστός: «ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ».

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s