Όταν ο επικεφαλής των αγροτών του Ηρακλείου ήταν σύμβουλος του υπουργού Γεωργίας σε 2 μνημονιακές κυβερνήσεις! (έγγραφα) | Το Κουτί της Πανδώρας

στις

11 Φεβρουαρίου
18:502016

Μετά που κάηκε το χαρτί του Πρίαμου ως ανθρώπου του νέου προέδρου της ΝΔ (δείτε εδώ και εδώ), ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ, Γιώργος Τζωρτζάκης, είναι ο επικεφαλής του κινήματος των αγροτών στο Ηράκλειο, καταγγέλλοντας ότι η αγροτική οικονομία διαλύεται (τον τελευταίο χρόνο). Για τον γνωστό αγροτοσυνδικαλιστή δεν ήταν πάντα τα πράγματα έτσι. Δεν είναι μόνο ότι επί σχεδόν 5 χρόνια – όσα είναι πρόεδρος στην ΟΑΣΝΗ- το τοπικό αγροτικό κίνημα – πλην ελαχίστων εκδηλώσεων- ήταν σε μια κατάσταση ύπνωσης και περίπου δεν είχε καταλάβει ότι στην Ελλάδα εφαρμόζονται οι πιο άγριες πολιτικές, μέσω των μνημονίων.

Το κυριότερο είναι αυτό:

Ο κ. Τζωρτζάκης, ενώ ήταν ήδη πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ, ήταν διορισμένος ειδικός σύμβουλος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης Παπανδρέου αλλά και της κυβέρνησης Παπαδήμου, Κώστα Σκανδαλίδη! Όταν δηλαδή ήδη στη χώρα εφαρμόζονταν τα άγρια μνημόνια!  Σε δυο τουλάχιστον αποφάσεις του ο κ. Σκανδαλίδης, ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, αναφέρει τον – και τότε πρόεδρο της ΟΑΣΝΗ- ως «ειδικό συνεργάτη του Υπουργού». Και οι δυο αφορούν στη σύνθεση της «Ομάδας Εργασίας για την αξιολόγηση , επικαιροποίηση και κατάθεση προτάσεων επί των συμπερασμάτων, των προτάσεων και εφαρμογής της Μελέτης του Τ.Ε.Ι. Κρήτης σχετικά με την αμπελουργία στο Νομό Ηρακλείου Κρήτης». Στις 2 Νοεμβρίου 2011, λίγες ημέρες πριν την παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου, και στις 13 Δεκεμβρίου 2011, όταν ήδη υπήρχε η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Μάλιστα τη συμμετοχή του ως ειδικού συνεργάτη του υπουργού, ενώ ήταν πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ, σχολίαζε στις 11 Νομεβρίου 2011 η εφημερίδα «Πατρίς» του Ηρακλείου. Ήταν η ημέρα που αναλάμβανε η κυβέρνηση Παπαδήμου. Ο κ. Τζωρτζάκης ισχυρίστηκε τότε ότι ήθελε να είναι μέλος της επιτροπής και επειδή δεν υπήρχε άλλος τρόπος, τον έκανε ο κ. Σκανδαλίδης… σύμβουλό του! Και πρόσθετε ότι μόλις ξεκαθάριζε το τοπίο με τη νέα κυβέρνηση (Παπαδήμου) θα ζητούσε να φύγει από σύμβουλος του υπουργού. Πάντως, ένα μήνα μετά τον βλέπουμε με την ίδια ιδιότητα του συμβούλου του υπουργού και σε δεύτερη μνημονιακή κυβέρνηση

Φυσικά, η αιτιολογία ότι έγινε σύμβουλος (έστω άμισθος) για να συμμετέχει στην επιτροπή δεν στέκει, καθώς μέλος της ήταν και άλλος αγρότης εκπρόσωπος της ΟΑΣΝΗ, ως αναπληρωτής του κ. Τζωρτζάκη, ο οποίος δεν χρειάστηκε να γίνει υπουργικός σύμβουλος!

πηγη candianews.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s